Blundstone, de geschiedenis verteld

In 1853 vertrokken de gebroeders James en Thomas Cuthbertson per zeilboot vanuit Engeland met als eindbestemming Australièˆ, ze kwamen terecht in Ho- bart Town. Daar begon James Cuthbertson een eigen bedrijf, het produceren en importeren van schoenen. James trouwde en kreeg twee zonen.

Zijn inmiddels succesvolle bedrijf liet hij na aan zijn oudste zoon James II.

Ook John en Eliza Blundstone emigreerden vanuit Engeland naar het Australis- che Hobart. Net als Cuthbertson was John een ervaren schoenenfabrikant, en zette korte tijd na zijn aankomst een zaak op in Liverpool Street. In 1892 barstte Johns fabriek uit zijn voegen en moest hij zijn fabriek uitbreiden naar Collins Street, zijn zoon zat inmiddels ook in het bedrijf. Wegens succes werd er in 1902 een nieuw fabrieksterrein in gebruik genomen van twee verdiepingen hoog in Campbell Street.

In 1932 kochten James en Thomas Cuthbertson het bedrijf van Blundstone. Ze voegden beide productie activiteiten samen onder de naam Blundstone, en be- hielden hun eigen familienaam voor de leerlooierij in Zuid Hobart. In 1979 was Blundstone de eerste Australische schoenenproducent die een De- sign Award kreeg uitgereikt door het Industrial Design Council of Australia. In 1986 werd Blundstone onderscheiden met een Australian Export Award.

Door de jaren heen is Blundstone blijven groeien met nieuwe modellen, inno- vatieve technieken als SPS voor nog meer comfort. De thuisbasis is nog steeds Hobart, Tasmanièˆ, maar Blundstones gaan de hele wereld over! Dit alles volgens de filosofie van de heren Cuthbertson en Blundstone.

The legend continues....

Lees ook: Waarom Blundstone